Sincik halkı AK Parti kurulduğu günden bu yana her seçimde bir önceki seçime oranla oyunu artırarak AK Parti’ye destek vermiştir. Bu destek 2011 genel seçimlerinde ilçeler bazında Türkiye rekoruna ulaşmıştı. Bu rekorun ardından beklenen hizmet, beklentinin altında kalmıştı. Her ne kadar son yerel seçimlerde Sincik halkı AK Parti’ye vize vermediyse de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kırılması güç bir rekora imza attı. Bu rekorun meyvesi bir hayli verimli olacağa benziyor. Seçimlerin ardında seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı İl Başkanları toplantısında ilk fırsatta Sincik İlçesini ziyaret edeceğini söyledi.
Bu ziyaret Yol demektir, Su demektir, Banka demektir, park demektir, sosyal tesisler demektir, kısacası hizmet demektir. Akabinde 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’de yer verilmeyince kendi cenahı ile trenden inen, bir tabela partisinde halkın teveccühünü alarak seçilen, sonrasında “Sincik halkı Sayın Başbakana gönülden bağlı, bende Sincik halkıyla birlikte hareket edeceğim” diyerek seçildiği partiden istifa eden, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan’a açık destek veren Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut’u büyük kongreye çağırarak canlı yayında 77 milyon’ un önünde AK Parti rozeti takılması bu dönemde Sincik’e yapılacak hizmetlerin habercisi olmuştur.
Bu hizmetlerin bir kısmı yapılmaya başlandı bile örneğin, 2 yıldır bir türlü ihalesi yapılamayan (beran)içme suyu projesi kalan kısmı için ihale yapıldı. 3 yıla yakındır açılacağı söylenen Ziraat bankası şubesi bir hafta içerisinde hizmet binası dizayn edilerek hizmete açıldı. İlçe kaymakamı sayın Dr. Bülent Güven’in büyük çabaları ile asfalt çalışmaları başlatılan ancak ilçeye gelen Özel idare müdürlüğü ve Köylere hizmet götürme birliği bütçesinin tamamının aktarılmasına rağmen ödeneğin yetersiz kalması nedeniyle asfaltı yarım kalan Sincik-Malatya yolu tamamlanıyor.
Sincik Kahta Karayolu, Sincik boğazı aşağısında 2 yıldır çöken yolda başlatılan çalışma kaplumbağa hızıyla ilerlerken Sayın Cumhurbaşkanı’nın ilçeyi ziyaret edeceği haberi karayolları bölge müdürlüğünü harekete geçirdi. İlgili firma yetkililerine talimat verilerek yolun derhal bitirilmesi istendi ve Sincik yolunun neredeyse tamamına bariyer yapıldı.
Peki, bu hizmetler yeterlimi? Kesinlikle değil,
Sincik halkının beklentisi nedir, hangi hizmetleri bekliyor, öncelikleri nelerdir?
Öncelikle ilçemizde Adıyaman Üniversitesi bir tabela asmalı, meyvecilik yada arıcılık üzerine bir meslek yüksek okulu açılmalı. ilçemiz güneyinde yer alan sıra dağların zirvesinde festival alanı, seyir tepesi ve çok amaçlı olarak kullanılabilecek bir mesire alanı yapılmalı. İlçe girişindeki boğazdan başlayarak bölünmüş yol yapılmalı. Boğaza bir kemer yapılarak ilçemizin sembolü olan ters lale ve bal arısı portreleri üzerine yerleştirilmeli. Tabi önce boğazdan akan pis kokan atık sular üzeri kapatılarak ilçe dışında yapılacak bir arıtma tesisine ulaştırılmalı. İlçe merkezinde çok amaçlı bir park yapılarak halkın hizmetine sunulmalı. İlçe merkezinde Spor kompleksi, Kültür sitesi ve mevcut sahaya tribün yapılmalı.
Ayrıca ilçemizde birkaç grup köy yolu hariç tüm köy ve mahalle yoları stabilize, bazı köylerimizin ise daha yolu yok, örneğin benim köyümün mezralarında iki mahalleye kışın yağışlı günlerde ulaşmak mümkün değil. Çünkü yolları dere yatağında, köprü olmadığı için kapanıyor. Ve birçok köyümüz kışın ulaşım sıkıntısı çekiyor, ilçemize il özel idaresi tarafından gönderilen araç gereçler 1970 model araçlar, sürekli arıza verdikleri için her sorduğumuzda yetkililerin cevabı Greyder, Dozer tamirde, Kamyon ise hiç olmuyor. 256 KM stabilize yolumuz olmasın rağmen ilçemizde kamyon yok, sayın genel sekreterin keyfi ne zaman isterse o zaman kamyon geliyor. Köy ve mahallelerimizin yolları asfalt yapılmalı.
Köylerimiz henüz altyapı ile tanışmadı, çevre ilçelerde köy içlerine kilit taş yapılıyor, bizde stabilize bile düzenli yapılmıyor. Köylerimizde alt ve üst yapı çalışmaları başlatılmalı.
Köy konağı desen birkaç köyümüzde vatandaş kendi imkanları ile yapmış, devlet eli ile yapılmış köy konağı ve taziye evi yok. Her köye bir Taziye evi yapılmalı.
İçme suyu sıkıntılı durumda, çevre ilçelere bağlı köylere su vereceğiz diye kana kana su içemiyoruz. Kendi imkanlarımız ile su aramaya başladık, umudumuzu yeraltı su kaynaklarına bağlayarak sondaj çalışmalarına devam ediyoruz. İlçemizin su ihtiyacı giderilmeli. Sulama suyu desen hiç yok, akarsularımızı özel sektöre verdiler. Suyumuzu aldılar doğal güzelliklerimizi yok ettiler, azda olsa çay kenarlarındaki sulu arazilerimizi üç kuruş fazla kazanmak uğruna yok etiler. Ormanlarımız keserek ciğerimizi nefessiz bıraktılar, yerlerine rüzgar gülü kurdular, zararsız dediler ama, yakınındaki köylüleri uykusuz ve radyasyonla baş başa bıraktılar.
Peki, bütün bu yapılmayan hizmetler, Sayın Cumhurbaşkanı ilçemize gelmeden bu hizmetler gelecek mi?