Feshanede Sincik’i Tanıtabildik mi? / Köşe Yazısı - Ahmet ERKUT

2.10.2014 22:11:55
Ahmet ERKUT

Ahmet ERKUT

25-28 Eylül tarihleri arasında İstanbul Feshane’de Adıyaman “Tanıtım Günleri” düzenlendi.
Her ilçe gibi Sincik Kaymakamlığı; Sincik Belediyesi de Feshane’de yerlerini alarak ilçemizi tanıtmaya çalıştılar.
Özel sebeplerden dolayı tanıtım günlerine katılamadım, ama ulusal, yerel ve sosyal medyada takip ettiğim kadarıyla iyi geçtiğini söyleye bilirim. Tabi daha kapsamlı bir stant düzenlene bilirdi.
Ancak zaman kısıtlı olduğundan, Kaymakam bey Sincik’e gelmeden, Sincik ve halkını tanımadan Sincik’i tanıtma görevi verildi. Buna rağmen ekibinin başarılı çalışmasına katkı sunarak, Sincik’i görmeden Sincik’i tanıtmaya çalıştı.
Belediye Başkanı da ilk kez böyle bir organizasyona katılıyordu, kısıtlı imkanlarına rağmen, Sincik halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a verdiği rekor oy ve Cumhurbaşkanı ve Başbakanın elinden aldığı AK Parti rozetinin verdiği rüzgarı arkasına alarak ilçemizi tanıtmaya çalıştı.
“Tanıtım Günleri” ne katılan her iki standımızın da kısmen başarılı olduğu, diğer ilçelere nazaran başarılı sayılabileceğini söylemek mümkün.
Diğer ilçelerden farkımız neydi. Türkiye’nin önde gelen Çiğköfte firmalarının Sincikli olması ve Çiğköfte’ den yapılan Nemrut heykelleri ziyaretçilerin ilgi odağı olması; Sincik’in adını ön plana çıkartarak “Tanıtım Günleri”ne damgasını vurdu.
Bir diğer tanıtım unsuru ise Çamdere Yün halısı olmuştur. Feshane’ye gelen tüm ulusal kanallar el dokuması yün halıların dokuma tezgahını ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldılar. Yünün işlenmesi, iplik haline getirilmesi ve el dokuması halıların tezgahta dokunması gelen tüm ziyaretçilerin ilgi odağı olmuştur; buna Sayın Bakanlar da dahildir.
Arıcılar Derneği de Feshane’de yerini alan kurumlar arasında idi kendi imkanları doğrultusunda Sincik Balını tanıtmaya çalıştılar. Derneğin ilk kez böyle bir organizasyona katılıyor olması ve sadece dernek başkanının katılması böylesi bir organizasyon için yeterli değildi. Ancak katılması ve standımızda Sincik balının bulunması bile bana göre yeterli olmuştur. İnşallah bundan sonraki etkinliklere daha kapsamlı ve geniş bir kadro ile katılarak Sincik balının kalitesini tüm Türkiye'ye tanıtırlar.
Tabi daha geniş bir stantla “Tanıtım Günleri” ne katılarak ilçemizi daha geniş kitlelere tanıtabilirdik. Örneğin standımızda Sincik’in sembolü olan ters lale ve ilçe merkezine kadar inen yaban dağ keçilerinin bir figürü yoktu, ilçemizin en önemli geçim kaynakları içerisinde yer alan Antepfıstığı yoktu, Sincik’in kırmızı üzümü; Yarpuzlu ekşi narı; Aksu’nun budur Elması; Arıkonak’ın Cevizi; mısırı ve daha sayamadığım onlarca doğal yetişen ve organik olan meyve çeşitlerimiz stantta yer almamıştı.
Tabi ilçemizin coğrafik yapısını ve gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen turistlik ören yeri tarihi Derik kalesi; yaylalarımız; kara çadırlarımız; yöresel kıyafetlerimiz; su değirmenleri ve el değirmenleri de yoktu. Ama bütün bu yoklara rağmen Feshane’de en çok ilgi güren stantlardan biriydi; Sincik standı.
İnşallah bir sonraki sene Sincik Kaymakamlığı; Sincik Belediyesi daha geniş bir stantla ilçemizi "Tanıtım Günleri"nde temsil ederler. İlçemiz tanındıkça kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi bizden sonraki kuşaklara aktarabiliriz.
Belki bazı eksiklikler oldu ama Feshane’de en çok ilgi gören stantların başında idi; Sincik standı.
İlçemizin tanıtımına katkı sunan başta Sayın Kaymakamımıza; Belediye Başkanımıza, Kurum Müdürlerimize, STK'larımıza, İşadamlarımıza ve katkı sunan herkese teşekkür eder şükranlarımı sunarım.
 

Bu yazı toplam 10254 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ


Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Sincik Gündem | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.