Perre’deki Mozaikli Yapıya Koruma Evi Yapılıyor

6.10.2015 09:07:16
Perre’deki Mozaikli Yapıya Koruma Evi Yapılıyor
Kommagene medeniyetinin önemli yerleşim merkezinden olan Perre Antik Kentinde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan 13 metre genişliğindeki mozaikli yapıya koruma evi yapılıyor.

Kommagene medeniyetinin önemli yerleşim merkezinden olan Perre Antik Kentinde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan 13 metre genişliğindeki mozaikli yapıya koruma evi yapılıyor.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ve Müze Müdürü Fehmi Eraslan’la birlikte opus vermicilatum türü mozaikin korunması amacıyla Perre Antik Kentinde yapılan koruma evini inceleyerek, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Perre Antik Kentinde yapılan kazılar sonucunda 12 metre x 13 metre genişliğinde tabanı figürlü (opus vermicilatum) türü mozaikle kaplı bir yapı ortaya çıkarıldığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bu yapının tabanında kaidesi anakaya’ya bağlı olarak yapılmış dokuz tane pylon yer almaktadır. Bazilika olduğu düşünülen bu yapının zemininde av, kümes ve evcil hayvanlardan oluşan mozaik bulunmaktadır. Bu alanda yapılan çalışmalar sonucunda Roma dönemine ait bir adet bronz sikke bulunmuştur. Mozaikli yapının korunması amacıyla koruma evi yapılıyor” dedi.
 



Bu haber toplam 3007 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kahta'lı Bilal'dan Albüm Tanıtım Gecesi5 Mayıs 2015 Salı 14:51
  • Sincik Çpal'den Türkü Yarışması10 Nisan 2015 Cuma 19:39
  • Sinema 60 milyon rekoruna koşuyor28 Aralık 2014 Pazar 19:47
  • SİNCİK1 Aralık 2014 Pazartesi 21:10
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ


    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Sincik Gündem | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.